Inleren / Repareren

Tegenwoordig hebben alle auto’s vanaf bouwjaar 1995 een transponder, ook wel chip genoemd, verwerkt in de sleutel.

Om de auto te starten geeft deze transponder/chip een signaal af naar de startmotor.

Zonder de transponder/chip in de sleutel kun je de deuren openen en het contact draaien. De auto zal echter niet starten omdat de startmotor geen signaal ontvangt.

In onze vestiging in Etten – Leur kunnen wij als autosleutel-specialist bijna alle autosleutels met of zonder afstandsbediening voor u programmeren en zijn wij veel voordeliger dan wanneer u dit bij een officiële dealer zou laten doen.

Wij werken met de modernste apparatuur om autosleutels te programmeren of kopiëren.

Wel is het kunnen programmeren van transpondersleutels afhankelijk van het merk, type en bouwjaar van de auto.

Wilt u weten of wij ook uw autosleutel met transponder kunnen programmeren, neem dan contact met ons op.

Autosleutel Reparatie

Reageert uw auto niet meer op uw sleutel? De auto gaat niet van het slot en/of op slot? De behuizing is kapot/versleten? Of hij wil niet meer starten met uw sleutel? Het kan dan zijn dat uw sleuteldefect eenvoudig door ons kan worden opgelost.

Een veel voorkomend probleem bij bv elektronische autosleutels en Renault sleutelkaarten is dat de auto niet meer open of op slot gedaan kan worden. Een nieuwe kaart of sleutel kost bij een officiële dealer inclusief het programmeren al snel rond 200/300 euro.

Meestal is er een schakelaartje defect of zit de chip los. De schakelaar(s) vervangen we en de chip solderen we weer vast met behulp van professionele apparatuur.

We maken eerst de sleutel open en lijmen hem daarna weer dicht. Je hebt dus altijd wat minimale beschadiging aan de sleutel, maar dat beperkt de werking niet.

Ook kunnen wij onderzoeken of het defect in de sleutel is ontstaan door waterschade.